KORAK PO KORAK: KAKO SE PREBACITI S DRUGOG FAKSA NA EFFECTUS?
Odabir fakulteta težak je izbor jer upravo tim izborom usmjeravamo svoju buduću karijeru. Mnogima je to veliki pritisak zato što ni sami nisu sigurni što točno žele raditi u životu. Neki uspješno upisuju što su htjeli, neki upisuju svoj drugi izbor, neki odabiru godinu pauze za bolju pripremu. No, što kada kreneš na faks i shvatiš da to nije to, da ne želiš to studirati? Postoji jedan proces koji se naziva ‘prebacivanje na drugi studij’, a u ovom članku želimo prikazati kako to izgleda i što je sve potrebno napraviti.

Ponekad studenti kada upišu neki faks shvate kako ‘to zapravo nije to’ i ne osjećaju kao da pripadaju tom mjestu. I to je u redu! Prebaciti se s jednog faksa na drugi nije veliki problem, a mi smo odlučili pojasniti ovaj proces. Kako bi cijela situacija bila jasnija, koristit ćemo primjer prebacivanja s nekog zamišljenog faksa na Effectus – studij financije i pravo.

Osoba koja želi promijeniti faks naziva se prijelaznik. Točnije rečeno, to je osoba koja ima status studenta na studiju kojeg organizira drugo sveučilište ili stručni studij (u odnosu na Effectus). Prijelaznik može biti i osoba koja je izgubila status studenta na studiju kojeg organizira drugo sveučilište ili stručni studij završetkom studija, prekidom studija ili ispisom sa studija.Pripremi zamolbu

Kako bi faks mogao odlučiti upadaš li ili ne, trebaju neki dokument kojim potvrđuješ da se želiš prebaciti. To radiš preko zamolbe.
Neki faksevi imaju na svojim web stranicama prazne formulare zamolbi koje moraš ispuniti, a neki traže da napišeš svoju. U slučaju Effectusa, prihvaćamo zamolbe koje sam pripremiš.

Dodaj prijepis ocjena

Uz zamolbu moraš priložiti i prijepis ocjena tijekom dosadašnjeg studiranja. Prijepis ocjena možeš zatražiti u referadi faksa s kojeg se želiš prebaciti.

Rješenje o upisu prijelazom

Kada sve navedeno predaš, dekan faksa na koji se želiš upisati će donijeti rješenje kojim prihvaća ili ne prihvaća tvoju zamolbu. Tim rješenjem o upisu prijelazom utvrđuje se naziv i godina studija na koju se upis odobrava, priznati ispiti, postignute ocjene i stečeni ECTS bodovi, dopunski i razlikovni ispiti, seminarski radovi i druge obveze koje je prema studijskom programu kojeg upisuje student obvezan ispuniti te troškovi svega navedenog.
Nakon što dobiješ rješenje, koje će ti poslati na način na koji ste se dogovorili, imaš rok od osam dana u kojem se možeš upisati na studij. Rok za žalbu na rješenje o upisu prijelazom je 15 dana od primitka rješenja.
Navedeni primjer odnosi se na prijelaz s nekog visokog učilišta na Effectus – studij financije i pravo. Svakako je bitno zadržati pozitivan duh i biti uporan, jer uz nešto papirologije lako se može riješiti ovaj problem.

Studiraj na Effectusu

Oblik studiranja na Effectusu za sve prijelaznike sa drugih studija prilagođen je prema posebnom modelu polaganja ispita i slušanja nastave. Ovisno o godini koju prijelaznik upisuje ispiti se polažu i subotama, a nastava se odvija prema posebno uređenom izvedbenom planu i programu.
Također, zbog velikog broja upisanih studenata prijelazom, Effectus je osigurao poseban Ured i Koordinatora za sve studente prijelaznike kako bi se što bolje prilagodili i upoznali sa načinom rada i postupanja na Effectusu.
DOGOVORI INDIVIDUALNI SUSRET SA SAVJETNICOM ZA UPISE (01 611 77 77) – te saznaj sve o upisima, studiju, prijelazu, polaganju ispita te ostalim važnim informacijama za studiranje na Effectusu. Obiđi prostor, upoznaj nastavnike i djelatnike te preuzmi poklon dobrodošlice.

PRIJAVI SE ovdje: http://edu.vsfp.hr/prijava/ i očekuj telefonski poziv koji ti daje odgovore na sva pitanja koja te interesiraju o našem fakultetu.

NASTAVA ZAPOČINJE U LISTOPADU 2019.
UPISI NA SVE STUDIJE SU U TIJEKU!
Tekst je nastao u suradnji native studije portala srednja.hr i Effectus – studij financije i pravo.

ČLANCI

NASTAVAK NEKAD ZAPOČETOG STUDIJA

Upisali ste studij, a nikada ga završili? Završili ste studij prema „starom“ programu? Studirali ste prije bolonje i nikada niste završili studij? Imamo rješenje za Vas.

read more

BEZ DRŽAVNE MATURE NA STUDIJ UZ POLOŽEN PRIJEMNI ISPIT

Jeste li znali da SREDNJOŠKOLSKO OBRAZOVANJE strukovnih škola učenici završavaju IZRADOM I OBRANOM ZAVRŠNOG RADA?
Jeste li znali da učenici STRUKOVNIH ŠKOLA nisu u obvezi položiti ispite državne mature da bi upisali studij?
Jeste li znali da na EFFECTUS studij Financije i pravo možete upisati na temelju položenog prijemnog ispita i započeti studirati 07.10.2019. godine?

read more

PRIČE IZ STUDENTSKE REFERADE

Ambrozije Letica – Effectusov alumni koji je diplomirao na diplomskom studiju Poslovno upravljanje – MBA pokrenuo je vlastiti posao, okrenuo život naglavačke i odlučio krenuti poduzetničkim vodama.

read more
Ekspertna znanja
NA KREATIVNI NAČIN
Službena stranica Effectusa
www.effectus.com.hr

Nazovi nas +385 1 6117 777

POPUNI SVOJE

PODATKE

I MI ĆEMO TE TELEFONSKI KONTAKTIRATI!

Dozvoljavam da Effectus moje osobne podatke, do opoziva, pohranjuje i obrađuje u skladu s Pravilima privatnosti