GARANCIJA NA STUDIJ

Koncepcija latinske izreke nemo resideo, ili “ne ostavljamo nikoga iza”, stara je gotovo koliko i samo ratovanje. I u grčkoj mitologiji nalazimo na portrete junaka koji su spašavali one koji bi pali u zarobljeništvo neprijatelja. Dvije tisuće godina kasnije, u začecima kolonijalne Amerike mitologija je pretvorena u legende koje možemo pronaći u pričama James Fenimore Coopera („Posljednji Mohikanac“) kada Nathaniel „Natty“ Bumppo spašava bespomoćne iz domorodačkih logora. Stoljeće kasnije slike američke konjice koje jašu spasiti zarobljene žene i djecu stižu na velika platna.

S pojavom mehanizacije u ratovima i razvojem borbenih letjelica vojska je razvila praktične sposobnosti zaći iza ili preko neprijateljskih linija s ciljem da povrati bespomoćne drugove ili oslobodi ratne zarobljenike. Danas se izreka često pripisuje elitnim Rendžerima američke vojske u čijem se kredu nalazi: “I will never leave a fallen comrade to fall into the hands of the enemy.”.

EFFECTUS je prepoznat kao nositelj inovativnih ideja i dobrih obrazovnih praksi.

EFFECTUS je prva visokoškolska ustanova u Republici Hrvatskoj koja svakom svom studentu koji je završio neki od specijalističkih diplomskih stručnih studija (druga razina) jamči da ga neće ostaviti i kao dodanu vrijednost nudi Garanciju na studij. Riječ je o bezuvjetnoj ponudi kojom EFFECTUS svim svojim diplomiranim studentima nakon stjecanja diplome daje mogućnost nastavka obrazovanja kroz upis studijskih programa, jednog ili više kolegija ili modula, kao i programa cjeloživotnog obrazovanja uz simboličnu cijenu koja iznosi svega 25% od tržišne cijene. U Garanciju na studij uključeni su i upis pojedinog predmeta na bilo kojem studiju (u statusu gosta studenta) – odabir predmeta à la carte i mogućnost besplatnog korištenja usluga EFFECTUS Centra za karijere. Na taj način EFFECTUS-ovi diplomanti imaju jamstvo da će i nakon završetka studija moći jačati svoje kompetencije, dalje se razvijati i pratiti potrebe tržišta rada.

ČLANCI

NASTAVAK NEKAD ZAPOČETOG STUDIJA

Upisali ste studij, a nikada ga završili? Završili ste studij prema „starom“ programu? Studirali ste prije bolonje i nikada niste završili studij? Imamo rješenje za Vas.

read more

KORAK PO KORAK: KAKO SE PREBACITI S DRUGOG FAKSA NA EFFECTUS?

Odabir fakulteta težak je izbor jer upravo tim izborom usmjeravamo svoju buduću karijeru. Mnogima je to veliki pritisak zato što ni sami nisu sigurni što točno žele raditi u životu. Neki uspješno upisuju što su htjeli, neki upisuju svoj drugi izbor, neki odabiru godinu pauze za bolju pripremu. No, što kada kreneš na faks i shvatiš da to nije to, da ne želiš to studirati? Postoji jedan proces koji se naziva ‘prebacivanje na drugi studij’, a u ovom članku želimo prikazati kako to izgleda i što je sve potrebno napraviti.
Jeste li znali da na EFFECTUS studij Financije i pravo možete upisati na temelju položenog prijemnog ispita i započeti studirati 07.10.2019. godine?

read more

BEZ DRŽAVNE MATURE NA STUDIJ UZ POLOŽEN PRIJEMNI ISPIT

Jeste li znali da SREDNJOŠKOLSKO OBRAZOVANJE strukovnih škola učenici završavaju IZRADOM I OBRANOM ZAVRŠNOG RADA?
Jeste li znali da učenici STRUKOVNIH ŠKOLA nisu u obvezi položiti ispite državne mature da bi upisali studij?
Jeste li znali da na EFFECTUS studij Financije i pravo možete upisati na temelju položenog prijemnog ispita i započeti studirati 07.10.2019. godine?

read more
Ekspertna znanja
NA KREATIVNI NAČIN
Službena stranica Effectusa
www.effectus.com.hr

Nazovi nas +385 1 6117 777

POPUNI SVOJE

PODATKE

I MI ĆEMO TE TELEFONSKI KONTAKTIRATI!

Dozvoljavam da Effectus moje osobne podatke, do opoziva, pohranjuje i obrađuje u skladu s Pravilima privatnosti