Kako mi je fakultet pomogao da postanem poduzetnik?
Ambrozije Letica – Effectusov alumni koji je diplomirao na diplomskom studiju Poslovno upravljanje – MBA pokrenuo je vlastiti posao, okrenuo život naglavačke i odlučio krenuti poduzetničkim vodama.

Ambrozije je imao siguran posao i iznadprosječnu plaću u državnoj instituciji, ali slušajući predavanja, prenesena iskustva iz prakse i savjete naših nastavnika dobio je vjetar u leđa, postao svjestan svojih sposobnosti i tržišta te stekao samopouzdanje za realizaciju ideje koju je razvijao tijekom studiranja na Effectusu.

Osnovao je poduzeće SMART DRIVE d.o.o. koje se bavi svim oblicima mobilnosti uz naglasak na zaštitu okoliša i ekološku osviještenost.

Poslovanje je započeo uslugom taxi prijevoza, a strateški plan i vizija poduzeća je širenje na sve vrste mobilnosti uz svijest o zaštiti okoliša koja ih izdvaja od konkurencije.

„Definitivno, znanje koje sam stekao na Effectusu bilo mi je odskočna daska da se okušam u poduzetničkim vodama. Shvatio sam da je spoj financija i prava idealna podloga za pokretanje vlastitog biznisa i to sam svakako želio iskoristiti.

Upravljanje projektima i zaposlenicima, organizacijska struktura, sklapanje ugovora, trgovačko i radno pravo, investicijski projekti kao i marketinška primjena bili su mi velika pomoć pri pokretanju posla, ali ono što je najvažnije da gotovo svakodnevno otvaram knjige i tražim bilješke sa predavanja kako bi primijenio teoriju u redovnom poslovanju.“

ČLANCI

NASTAVAK NEKAD ZAPOČETOG STUDIJA

Upisali ste studij, a nikada ga završili? Završili ste studij prema „starom“ programu? Studirali ste prije bolonje i nikada niste završili studij? Imamo rješenje za Vas.

read more

KORAK PO KORAK: KAKO SE PREBACITI S DRUGOG FAKSA NA EFFECTUS?

Odabir fakulteta težak je izbor jer upravo tim izborom usmjeravamo svoju buduću karijeru. Mnogima je to veliki pritisak zato što ni sami nisu sigurni što točno žele raditi u životu. Neki uspješno upisuju što su htjeli, neki upisuju svoj drugi izbor, neki odabiru godinu pauze za bolju pripremu. No, što kada kreneš na faks i shvatiš da to nije to, da ne želiš to studirati? Postoji jedan proces koji se naziva ‘prebacivanje na drugi studij’, a u ovom članku želimo prikazati kako to izgleda i što je sve potrebno napraviti.
Jeste li znali da na EFFECTUS studij Financije i pravo možete upisati na temelju položenog prijemnog ispita i započeti studirati 07.10.2019. godine?

read more

BEZ DRŽAVNE MATURE NA STUDIJ UZ POLOŽEN PRIJEMNI ISPIT

Jeste li znali da SREDNJOŠKOLSKO OBRAZOVANJE strukovnih škola učenici završavaju IZRADOM I OBRANOM ZAVRŠNOG RADA?
Jeste li znali da učenici STRUKOVNIH ŠKOLA nisu u obvezi položiti ispite državne mature da bi upisali studij?
Jeste li znali da na EFFECTUS studij Financije i pravo možete upisati na temelju položenog prijemnog ispita i započeti studirati 07.10.2019. godine?

read more
Ekspertna znanja
NA KREATIVNI NAČIN
Službena stranica Effectusa
www.effectus.com.hr

Nazovi nas +385 1 6117 777

POPUNI SVOJE

PODATKE

I MI ĆEMO TE TELEFONSKI KONTAKTIRATI!

Dozvoljavam da Effectus moje osobne podatke, do opoziva, pohranjuje i obrađuje u skladu s Pravilima privatnosti