Nastavnici i suradnici

Mirjana Mahović Komljenović

Viši predavač

mirjana.mahovic-komljenovic@porezna-uprava.hr

Kratki životopis:
Rođena je 6. prosinca 1960. u Samoboru.
Diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1983. te je na postdiplomskom studiju istog fakulteta magistrirala 1991. i stekla stručni naziv magistara znanosti iz područja ekonomije.
Po završetku studija radila je kao samostalni upravni referent za plan i analizu u tadašnjoj tvornici olovnih i aluminijskih proizvoda - TOP Kerestinec, a od lipnja 1990., zaposlila se u Ministarstvu financija gdje je do studenog 2013. radila kao voditeljica ispostave Porezne uprave u Samoboru i Novom Zagrebu sa položenim državnim stručnim ispitom. Od prosinca 2013. zaposlena je u Područnom uredu Zagreb, na radnom mjestu više porezne savjetnice za poreze i doprinose.
Stekla je ECDL start certificate te s uspjehom završila Osnovni trening za stjecanje kvalifikacije trenera u državnoj službi.
Kao jedna od autora sudjeluje u objavljivanju 4 knjige iz područja poreza, a od 1995. do danas kontinuirano objavljuje stručne članke iz područja financija i poreza u stručnim časopisima.
Održala je više stručnih predavanja u organizaciji izdavačkih kuća stručnih časopisa i obrtničkih komora.
Objavila je i nekoliko znanstvenih radova s međunarodnom recenzijom.
Od 2010. na Visokom učilištu Effectus, u zvanju višeg predavača održava predavanje i vježbe iz predmeta Porezni sustav i primjena u RH.

 

Bibliografija:
COMPUTER SUPPORT AND TAX EVASION - 1st International Conference „Vallis aurea“, Focus on: Regional development, u zborniku radova, Požega, 19.9.2008.
INFORMATION SYSTEM AS TAX EVASION PREVENTION MEANS – APPLICATION OF PERSONAL IDENTIFICATION NUMBER – 20 th Central European Conference on information and Intelligent Systems – CECIIS 2009, Varaždin, 23.9.2009.
INFORMACIJSKI SUSTAV I POREZNA EVAZIJA – ULOGA MENADŽERA PODATAKA – Zbornik Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, br 1/2009.

 

Predmeti:

Porezni sustav i primjena u Republici Hrvatskoj

Porezni sustav i primjena u Republici Hrvatskoj

Porezni sustav i primjena u RH

Contact us

EFFECTUS studij financije i pravo – visoko učilište

Trg J.F.Kennedy 2, HR - 10000 Zagreb, Hrvatska, T 01 611 7777 F 01 6177 022 E-MAIL referada@vsfp.eu