27.05.2019

“Međugeneracijske razlike” – edukacija Effectus-a za zaposlenike Podravke

Podravka je proslavila povijesno dobre rezultate korporativnim edukativno-sportskim igrama za sve svoje zaposlenike. Gotovo tisuću zaposlenika Podravke od 23. do 26. svibnja 2019. godine družili su se, natjecali, educirali i zabavljali u Baškom Polju kod Makarske.

img_nast_112_1518772587

 

U dijelu edukacije zaposlenika pod nazivom „X,Y,Z (A NIJE MATEMATIKA)”, nastavnica Effectus-a Marija Kalinić, nositeljica predmeta Organizacijsko ponašanje, održala je predavanje na temu „Međugeneracijske razlike“ kroz koju su polaznici imali prilike čuti nešto više o razlikama među generacijama na radnim mjestima te naučiti kako međusobno komunicirati, bez obzira na različitosti i time pridonijeti boljoj internoj klimi i odnosima.

 

 „Svaka generacija odrastala je u različitim tehnološkim okolnostima i to je ono što najviše utječe na te različitosti.  Ovdje ne treba govoriti o međugeneracijskom jazu (kako se često može čuti), već o međugeneracijskim različitostima i bogatstvima koja treba pametno koristiti. Tehnologija se toliko brzo mijenja i utječe na sva područja života, a mladi se jednostavno tome lakše prilagođavaju jer odrastaju s time. Zato pozivam mlađe generacije da koriste specifična dugogodišnja iskustva i znanja starijih kolega, jer su sigurno bogata i dragocjena kad vidimo kroz kakve su sve promjene prolazile starije generacije. A starije generacije – slobodno se obratite mlađima kad je u pitanju tehnologija jer oni su rođeni s time i plivaju u tome kao ribe u vodi.“ Marija Kalinić, nastavnica Effectus-a.

 

Ovom edukacijom, Effectus još jednom pokazuje da aktivno sudjeluje i doprinosi razvoju tržišne ekonomije i podupire društveno odgovorno poslovanje trgovačkih društava.

 

Nema teorije bez prakse i prakse bez teorije. Povodeći se ovim aksiomom EFFECTUS se nastoji što više uključiti u suradnju s poslovnom zajednicom te na taj način približiti akademsko djelovanje stvarnom poslovnom svijetu.

 

dav

sdr

sdr

sdr

dav

IMG-20190526-WA0022

Contact us

EFFECTUS studij financije i pravo – visoko učilište

Trg J.F.Kennedy 2, HR - 10000 Zagreb, Hrvatska, T 01 611 7777 F 01 6177 022 E-MAIL referada@vsfp.eu