10.05.2019

“Fiskalni sustav i fiskalni kriminalitet” novoizdana knjiga Effectusovog nastavnika dr.sc. Ante Orlovića

S ponosom objavljujemo da je nastavnik Effectus-a iz kolegija “Gospodarsko kazneno pravo” doc.dr.sc. Ante Orlović ovih dana izdao novu knjigu pod nazivom “Fiskalni sustav i fiskalni kriminalitet”.

Recenzent izv.prof.dr.sc. Domagoj Karačić o knjizi “S obzirom na to da je autor doc.dr.sc. Ante Orlović kroz svoj stručni i znanstveni rad postao prepoznatljiv u području gospodarskog i fiskalnog kriminaliteta, može se reći da ovaj rukopis aktualnošću sadržaja, teksta i svojom informativnošću predstavlja značajan doprinos budućem kreiranju daljnjih spoznaja o fiskalnom kriminalitetu i segmentaciji aktivnosti zaštite proračuna glede fiskalne evazije.”

 

“Djelo je izvorno. Po prvi put se u hrvatskoj znanstvenoj literaturi sveobuhvatno i  cjelovito obrađuje fiskalni sustav i fiskalni kriminalitet. Pri tome autor materiju koja je iznimno složena i zahjtevna s lakoćom iznosi te razmatra povezujući temeljne pojmove koji pripadaju ekonomiji (poreznom sustavu) s temeljnim pojmovima koji pripradaju kaznenom pravu u jednu smislenu cjelinu s vrlo jasnim poslanjem: omogućiti stjecanje znanja kojim će se ostvariti učinkovito otkrivanje i procesuiranje fiskalnih kaznenih djela (i prekršaja).” Recenzentica doc.dr.sc. Lucija Sokanović

 

Iskrene čestitke našem nastavniku i želimo mu puno uspjeha u daljnjem pisanju i predavanju jer je velika čast za naše studente slušati stručnjaka iz područja u kojem predaje.

 

 

 

knjiga_fiskalni kriminalitet

Contact us

EFFECTUS studij financije i pravo – visoko učilište

Trg J.F.Kennedy 2, HR - 10000 Zagreb, Hrvatska, T 01 611 7777 F 01 6177 022 E-MAIL referada@vsfp.eu