10.01.2019

Prvi dan konferencije “Kreativnost i inovativnost u nastavi”

U prepunoj dvorani Lisinski, u opuštenoj, ali radnoj atmosferi protječe prvi dan konferencije „Kreativnost i inovativnost u nastavi“ u organizaciji Effectusa i Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO).

U uvodnom dijelu održani su pozdravni govori ravnateljice AZOO-a Jadranke Žarković Pečenković, zamjenice gradonačelnika dr.sc. Jelene Pavičić Vukičević, pomoćnice ministrice obrazovanja Lidije Kralj, posebnog savjetnika predsjednika Vlade RH dr. sc. Radovana Fuchsa te predsjednice Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu doc.dr.sc. Vesne Bedeković.

govornici

 

U jutarnjem radnom dijelu Effectusovi nastavnici doc.dr.sc. Robert Kopal i Darija Korkut održali su predavanja na temu važnosti kreativnosti u obrazovanju digitalnog doba, tzv. četvrte industrijske revolucije, o blokadama kreativnosti te o najvažnijim elementima kreativnosti i inovativnosti prema modelu profesorice sa Stanforda Tine Seelig.

Profesor Kopal objasnio je i recentna globalna kretanja na tržištu rada, odnosno potrebe poslodavaca u domeni vještina zaposlenika te jaz između tih potreba i mogućnosti pronalaženja radne snage koja posjeduje najvažnije vještine budućnosti: kreativnost, kritičko mišljenje i sposobnost rješavanja kompleksnih problema. Na slikovit način predstavio je i neke nove trendove u domeni obrazovanja te, za sada, rijetke, ali doista zanimljive nekonvencionalne pokušaje da se paradigma obrazovanja promijeni u cijelosti te da od sadašnjeg obrazovanja koje se temelji na dvije vremenski i konceptualno vrlo daleke ideje – industrijskoj revoluciji i prosvjetiteljstvu – obrazovanje na globalnoj razini pokuša prilagoditi prirodi i potrebama današnjega društva.

S nestrpljenjem očekujemo nastavak konferencije. U popodnevnoj dijelu sudionici konferencije dobit će priliku na praktičnim zadacima vježbati tehnike za poticanje kreativnosti koje je moguće odmah primijeniti u nastavi.

 

 

LRG_FIL04777

LRG_FIL04768

LRG_FIL04901

LRG_FIL04793

LRG_FIL04833

LRG_FIL04853

LRG_FIL04909

LRG_FIL04915

 

Contact us

EFFECTUS studij financije i pravo – visoko učilište

Trg J.F.Kennedy 2, HR - 10000 Zagreb, Hrvatska, T 01 611 7777 F 01 6177 022 E-MAIL referada@vsfp.eu