12.11.2017

Gostujuće predavanje asistentice u EU parlamentu – Ivane Petričko

Ivana Petričko, asistentica u uredu Ivane Maletić, zastupnice u Europskom parlamentu, održala je predavanje o Erasmusu na Effectus – studiju financije i pravo.

Program Erasmus ove godine slavi 30. godinu postojanja.

Asistentica zastupnice Maletić koja je i sama sudjelovala u Erasmus+ programu podijelila je iskustva sa studentima Effectusa, a usto je i koautorica knjige o Erasmus programu. Petričko je navela niz pozitivnih aspekata programa, kao što su savladavanje stranih jezika, multikulturalnost, podizanje samopouzdanja i slično te pozitivne primjere iz Hrvatske. Istaknula je kako Erasmus+ nije samo studentska razmjena, već mladima otvara niz mogućnosti.

„Savjetujem mladima da se nikako ne boje jer upravo im je strah glavna prepreka, pogotovo strah od nepoznatog. Neka ispune aplikacijski obrazac i odaberu državu u kojoj žele studirati i dalje će se sve samo riješiti. Vjerujem da će kasnije dijeliti sa mnom iskustvo da će im Erasmus biti najbolji period života.“, poručila je studentima magistrica ekonomije, Ivana Petričko.

Studenti Effectusa redovito odlaze na studentske razmjene na inozemna sveučilišta i obavljaju stručnu praksu u inozemstvu, a sve se više povećava i broj stranih studenata koji putem Erasmusa dolaze na Effectus. Nerijetko na razmjenu na Effectus – studij financije i pravo dolaze upravo student pravnih fakulteta kako bi se bolje upoznali sa financijama.

Prilikom ovog  gostujućeg predavanja studenti su se informirali i o drugim mogućnostima iz Erasmus programa, s obzirom da svi studenti po završetku imaju mogućnost nastaviti obrazovanje i na inozemnim učilištima jednako kao i u Hrvatskoj, a veliki broj diplomanata postaju poduzetnici te su bili iznimno zainteresirani i za program Erasmus za poduzetnike početnike.

image2 image3 IMG_2197 IMG_2201

 

Contact us

EFFECTUS studij financije i pravo – visoko učilište

Trg J.F.Kennedy 2, HR - 10000 Zagreb, Hrvatska, T 01 611 7777 F 01 6177 022 E-MAIL referada@vsfp.eu