06.10.2017

Novo čelništvo na Effectusu: Uzelac, Šestanović i Ahec Šonje

S početkom akademske godine 2017/2018. EFFECTUS STUDIJ FINANCIJE I PRAVO ima novo akademsko čelništvo.

Budući da je dosadašnjoj dekanici dr.sc. Miri Lenardić istekao mandat, Upravno vijeće EFFECTUS-a odlučilo je mandat dekana povjeriti dosadašnjoj prodekanici Jeleni Uzelac.

Effectus-10naslovna jelena

Profesorica Uzelac je protekle dvije godine obnašala funkciju prodekanice za nastavu i studijske programe, a prije toga je bila pročelnica Katedre za pravo. Kao nastavnica je zaposlena na EFFECTUS-u od prve akademske godine EFFECTUS-ova djelovanja, odnosno od jeseni 2010. Preuzimanje funkcije dekanice logičan je slijed u razvoju njezine karijere. Dekanica Uzelac nositelj je nekoliko predmeta iz područja građanskog prava na EFFECTUS-u, imenovana je arbitrom u postupcima sa i bez međunarodnog obilježja pred stalnim arbitražnim sudištem pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, autorica je brojnih znanstvenih i stručnih radova, a uskoro ju očekuje i dovršetak poslijediplomskog doktroskog studija iz građanskopravnih i obiteljskopravne znanosti na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Na danas održanoj 37. sjednici Stručnog vijeća dekanica Uzelac predstavila je osnovne smjernice svog rada u mandatnom razdoblju: osnovna težnja bit će na unaprjeđenju postojećih studijskih programa i akademskih procesa, s ciljem daljnje internacionalizacije EFFECTUS-a te zadržavanje visokih standarda kvalitete dosegnutih u prethodnom razdoblju.

Pored predstavljenog mu plana rada nove dekanice, Stručno vijeće EFFECTUS-a donijelo je na današnjoj sjednici još dvije važne odluke kojima je formiran sastav akademskog čelništva za naredno mandatno razdoblje.

Dr.sc. Aljoša Šestanović imenovan je na funkciju prodekana za nastavu i studijske programe. Profesor Šestanović doktor je ekonomskih znanosti i CFA, na EFFECTUS-u je biran u zvanje višeg predavača. Autor je brojnih radova financijske tematike i na EFFECTUS-u je od 2013. nastavnik financijsko – računovodstvene grupe predmeta.

Effectus-3 aljosa

Dr.sc. Amina Ahec Šonje stupila je na dužnost prodekanice za razvoj, kvalitetu, stručnu i znanstvenu djelatnost. Profesorica Ahec – Šonje ovogodišnja je EFFECTUS-ova kadrovska akvizicija. Nova prodekanica priznata je hrvatska ekonomska stručnjakinja koja je u dugogodišnjem znanstveno-istraživačkom radu napisala dvadesetak znanstvenih radova iz područja makroekonomske analize i prognostike, te znatan broj stručnih radova i znanstvenih projektnih studija.

Effectus-13 ahec

Novom akademskom čelništvu želimo puno sreće u provedbi Strategije razvoja EFFECTUS-a i obavljanju povjerenih im dužnosti!

 

Contact us

EFFECTUS studij financije i pravo – visoko učilište

Trg J.F.Kennedy 2, HR - 10000 Zagreb, Hrvatska, T 01 611 7777 F 01 6177 022 E-MAIL referada@vsfp.eu