02.06.2017

HANFA i EFFECTUS uspješno organizirali i treću studentsku debatu!

Završena je treća studentska debata koju organiziraju Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga i Effectus – studij financija i prava

Debata je već tradicionalno održana na Effectus studiju financije kao mjestu za raspravljanje o ključnim pitanjima iz područja prava i ekonomije. Na ovogodišnjoj debati studenti su raspravljali o regulaciji nebankovnog financijskog sektora u okviru teme „Jača ili slabija regulativa nebankovnih financijskih institucija: slučaj faktoring društava i mirovinskih fondova“. Moderator debate bio je dr. sc. Aljoša Šestanović.

Studenti su u prethodnom razdoblju intenzivno proučavali i istraživali regulativu nebankovnog financijskog sektora zajedno sa svojim mentorima, stručnjacima iz Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA): Katarina Rotter Krmpotić, savjetnica u Sektoru za leasing i faktoring i Tino Lukšić, glavni savjetnik u Uredu za odnose s javnošću i drugim institucijama.

Studenti proponenti snažnije regulative zaključili su kako se neki zakoni trebaju deregulirati, ali je regulativa još uvijek potrebna.

Tim studenata oponenata koji zagovaraju blažu, relaksiraniju regulativu faktoring društava i mirovinskih fondova složili su se da su nastupili kao kritičari te da je regulativa potrebna, ali da treba biti slabija te da rizik i odgovornost treba preusmjeriti na korisnike kako bi ih se motiviralo na veću financijsku pismenost.

Predsjednik uprave HANFA-e, Petar-Pierre Matek obratio se okupljenim studentima, profesorima, gospodarstvenicima i publici:

„Do zaključka nismo došli, ali to i je smisao debate. Istina se nalazi negdje između ova dva stajališta koja se danas ovdje zagovaraju. Debata nas uči razmišljanju. U ovom konkretnom slučaju važno je razmišljati i istraživati, a ne nasjedati na medijsku histeriju“

Pogledajte fotogaleriju na našem Facebooku! 

Contact us

EFFECTUS studij financije i pravo – visoko učilište

Trg J.F.Kennedy 2, HR - 10000 Zagreb, Hrvatska, T 01 611 7777 F 01 6177 022 E-MAIL referada@vsfp.eu