29.05.2017

HANFA I EFFECTUS: Studentska debata o regulaciji nebankovnog financijskog sektora

Effectus – studij financije i pravo, te HANFA – Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, i ove godine organiziraju Studentski debatu na aktualnu temu. 

Regulacija nebankovnog financijskog sektora – je li potrebna snažnija ili blaža regulativa? – tema je kojom će se se baviti središnji događaj ovog višemjesečnog projekta. 

Ovogodišnja tradicionalna studentska debata će se održati 01. lipnja 2017. godine s početkom u 10. sati. Studentska debata predstavlja vrhunac i središnji događaj ovog projekta.

S obzirom na dosadašnja iskustva i visoko podignutu ljestvicu kvalitete, očekujemo puno i od ovogodišnje debate. Na ovoj debati sudjelovati će 10-12 studenata koji su se pokazali izvrsnošću i trudom. No, projekt debate obuhvaća puno više nego što je sam događaj debate. – ističe dr.sc. Aljoša Šestanović koji je i moderator debate. 

Projekt debate je organiziran na način da se nakon provedene selekcije studenata/-ica, studenti/-ce podijeljeni u dvije, argumentima suprotstavljene strane. Tada slijedi intenzivan jednomjesečni trening s mentorima iz područja debate. Mentori debate su uvijek stručnjaci iz prakse. U ovogodišnjoj debati, mentori su stručnjaci iz Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) i to Katarina Rotter Krmpotić, savjetnica u Sektoru za leasing i faktoring i Tino Lukšić, glavni savjetnik u Uredu za odnose s javnošću i drugim institucijama. 

Benefiti za studente/ice su višestruki. Svakako da je jedan od benefita stjecanje znanja o praktičnom funkcioniranju financijske regulative koja je danas iznimno atraktivna i provokativna tema u svim državama, a naročito u Europskoj uniji, a znanje je danas najveći resurs. Nadalje, studentima se omogućuje da temeljem stečenih znanja već u tom projektu formuliraju temu za završni rad te na taj način znatno štede vrijeme koje bi bilo potrebno za proučavanje te materije kada ne bi sudjelovali u ovom projektu. I dakako, to je odlična referenca za životopis jer se potencijalni poslodavci mogu uvjeriti u interes studenata za stjecanje dodatnih znanja, da su skloni timskom radu, te da dobro upravljaju radnim vremenom, jer je, s obzirom na zahtjevnost projekta, izuzetno važan optimalan balans između izvršavanja studentskih obveza i angažmana na projektu. I ne manje važno, sudjelovanje na debati pruža iskustvo sudjelovanja u javnoj prezentaciji, što je od vještina od iznimnog značaja koju svi poslodavci cijene.

Ove godine, s obzirom na pravovremenu organizaciju, očekujemo veliku posjećenost, kako studentske populacije, tako i stručnjaka iz realnog i financijskog sektora, čime se pruža prilika da se na jednom mjestu, iz svježe studentske perspektive, pruži možda jedan drugačiji način pristupa i argumentaciji problema regulative.

Podsjetimo, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) je nadzorno tijelo u čiji djelokrug i nadležnost spada nadzor financijskih tržišta, financijskih usluga te pravnih i fizičkih osoba koje te usluge pružaju. Studenti koji će na Effectusu sudjelovati u debati su: 

GRUPA “SNAŽNIJA REGULACIJA”: Valentina Tuškan, Kristina Vukelić, Ana Marija Miličević, Ivana Kosijer, Marija Ivanek i Josip Bošnjak. 

GRUPA “BLAŽA REGULACIJA”: Ivan Ćurković, Leinweber Ivana, Nives Dilberović, Jasmina Domazet, Jure Vučenović i Domagoj Poljak. 

Studentska debata održati će se 1. lipnja 2017., s početkom u 10.00 sati u Plavoj dvorani na Effectusu. Događaj je otvoren za javnost i medije, pratite nas i na društvenim mrežama. 

Effectus FB prijemni ispit 24 07

 

Contact us

EFFECTUS studij financije i pravo – visoko učilište

Trg J.F.Kennedy 2, HR - 10000 Zagreb, Hrvatska, T 01 611 7777 F 01 6177 022 E-MAIL referada@vsfp.eu