09.05.2017

EFFECTUS predstavljen na Human Resources Summitu u Splitu

Predstavnici Effectusa – studija financije i pravo sudjelovali su na Human Resources Summitu čiji je idejni začetnik i glavni organizator voditelj Effectusovog Centra karijera, Saša Jurković.

Effectusov  program stručnog usavršavanja „Upravljanje ljudskim potencijalima“ kao i smjer „Menadžment ljudskih potencijala i znanja“  na 2. godini MBA studija  izazvali su veliko zanimanje na strukovnom okupljanju s područja upravljanja ljudskim resursima koje se održalo u  LeMéridien Lav hotelu, u Splitu.

Budući da je ovogodišnja tema Summita bila demografska kriza, prvi predavač bio je ugledni demograf prof. dr. Stjepan Šterc (PMF). Uz brojna zanimljiva predavanja održana je i panel diskusija o odnosu demografske krize, ljudskih resursa i gospodarskog rasta, a sadržajni prvi dan Summita zaključen je dodjelom nagrade Prometej Mariji Felkel (Hrvatski telekom d.d.), najboljoj HR menadžerici za 2016. godinu. Ovogodišnje finalistice nagrade Prometej su Matilda Ivaniš Knez (Biovega d.d.) te Mirjana Vidaković (Heineken Hrvatska).

Uz Šterca, zanimljiva su predavanja održali i ekonomski analitičar Velimir Šonje (Arhivanalitika) te Dražen Nikolić (Founders Institute) koji su izlagali na temu nužnosti prilagodbe na demografske promjene te o ekonomskim potencijalima 50+ generacije. O mladima u poduzetništvu govorili su Vedrana Jelušić Kašić (EBRD), Frane Šesnić (Razvojna agencija) i Saša Jurković (Posao.hr), dok je o primjerima iz prakse Projekta 50+ govorila Marina Musulin (Pliva). Međunarodni ton HR Summitu dala je Ann-Kristin Adolfsson (Saab) koja je govorila o naporima koje ta međunarodna korporacija poduzima po pitanju uključivanja žene u poslovanje.

Effectus – studij financije i pravo na HR summitu se predstavio kao izlagač, te je osim studijskih programa svim posjetiteljima predstavljeno cjeloživotno obrazovanje Effectus akademije. 

20170509_113951

Contact us

EFFECTUS studij financije i pravo – visoko učilište

Trg J.F.Kennedy 2, HR - 10000 Zagreb, Hrvatska, T 01 611 7777 F 01 6177 022 E-MAIL referada@vsfp.eu